tiistai 23. marraskuuta 2010

Lihapullia ja kalentereita

Viime viikolla posteljooni toi Kotivinkin Jouluherkut-lehden jossa oli ohje balsamiviinietikka-pekonipiiraaseen. No,minähän tein ja rakastuin täysin ohjeen osaan jossa marinoidaan balsamiviinietikassa ja sokerissa sipulia.

Tänään pitäisi kokkailla lihapullia ja muusia. Jaan myös puhalillien eli lihapullien ohjeen teille.

Edellisenä päivänä/vähintään 30min ennen
2-5sipulia hienoksi silputtuna kuppiin ja päälle sokeria 1-2rkl+1/2dl balsamiviinietikkaa. Sekoitetaan ja annetaan marinoitua.

Seuraavana päivänä:
500g naudanjauhelihaa
1dl korppujauhoja
1dl vettä
mausteita oman maun mukaan(suola,pippuri,chili,valkosipuli ym)
marinoidut sipulit

Turvotetaan korppujauhot vedessä ja lisätään muut ainekset.Annetaan tasaantua 10min-1h. Pyöritellään palloja uunipellille ja paistetaan 250asteessa kauniin ruskeiksi.

Seuraksi ruskeakastike ja perunamuusia+salaatti.

Eilen väkersin melkein valmiiksi miehen kalenterin. Pussukoista löytyy tänä vuonna suklaakonvehteja,enkelikarkkeja,jugurtticashew-pähkinöitä ja pistaaseja.Tosin eilen jo katosi osa herkuista omaan suuhun:)

Mieleni on muuttunut. Valkoinen tekokuusi ei ole mitään sen IHANAN 3METRISEN rinnalla jonka kannoin eilen melkein kotiin Terrasta. Hintaa oli "vain" n.220€. Tässä kuussa saisi vielä tuplabonuksetkin ostoksista...

Menin tosiaan hakemaan hyasintteja verannalle mutta mukaan tarttui verannalle kurastopparimatto, n.60cm korkea sypressi myöskin verannalle ja muutama euron koristeruukku(punaisia ja valkoisia). Tänään sitten uudestaan hakemaan hyasinttejä,kun kuorma tuli eilen vasta illalla...Lupaan ottaa kuvia huomenna. Tänään aika menee kokkaillessa ja siivotessa kun pitää iltavuoroon mennä, että saa rahat tuohon tekokuuseen. Eihän se haittaa jos latvatähti ei mahdu latvaan kun huonekorkeus ottaa vastaan? :)

1 kommentti:

  1. nam nam ei saisi tälläistä lukea nälkäisenä! :D

    Ei sen niin väliä jos latvatähti puuttuu,
    ei se nyt meillä ainakaan mikään välttämättömyys ole :)

    VastaaPoista