maanantai 15. marraskuuta 2010

Joulukukat

Tuntuu,etten ollenkaan ennätä koristamaan kotia jouluun kun on töissä ja kotona aikansa vaativat lemmikit. No,ehdin kissan kanssa istuttamaan Stokkalta ostetut amaryllikset. Väreinä valkoinen jossa hempeän omenankukan väriset reunat. Toisen PITI olla kokonaan valkoinen mutta toisin kävi. No,ei haittaa yhtään.



Vaaleanpunaisia hyasintteja istutin myös saviruukkuihin, mutta näitä taidan hakea jo keskiviikkona Terrasta valmiiksi kukkivana kotiin.




RAKASTAN hyasintin tuoksua, isoja amarylliksen kukintoja ja herkkiä jouluruusuja. Joulutähdistä pidän myös,mutta meille niitä ei tule kun en voi saada niitä kasvihuoneellista jossa ne oikeasti pääsevät edukseen. Ihana massa punaisia,keltaisia ja valkoisia joulutähtiä kasvoi opiskelupaikkani kasvihuoneessa joka vuosi.

Myös tulppaanit kuuluvat jouluun, mutta niitä tulee harvemmin ostettua kun keväällä valloittavat pihan ja maljakot.

Tosin valkoiset perhosorkideat ovat jumalaisen kauniita kun saavat hennon vaalean ruukun ja kimallelankaa tukikeppiin.



Haaveilen myös sypressistä hyasinttien kaveriksi verannalle. Varmasti viihtyisi kun lämpötila on siinä noin +5-10asteen tienoilla.

Kotiamme koristaa myös vuodesta 2005 mukana kulkenut valkoinen joulukaktus joka viettää kesän ulkona säiden armoilla ja sisälle tuodessa alkaa kehittämään nuppuja ja näin joulunalla kukkii niin kauniisti. Tänä vuonna väri on tosin lähemmäs fuksianpunainen,liekö helteellä ollut merkitystä? Kissamme tosin on kurittanut kukkaa kun hänen mielestään on varmaan liiankin hieno kukkiessaan :)

Löysin myös linkin joulukukkienhoito-ohjeeseen Yhteishyvän sivustoille. On siitä ehkä hieman apua,että saamme ihanat kukat koristamaan kotejamme vielä pidempään!



Millaisilla kukilla te koristatte kotinne? Millaisia hoito-ohjeita teillä kulkee suvussa?

Osaako joku neuvoa miksi en saa linkkejä näkyviin?

Kuvat:
http://lamberdebieflowers.files.wordpress.com/2009/11/phalaenopsis.jpg

http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/koti/ajankohtaista/muut/853679.jpg

http://www.dutchgrowers.ca/images/gg_amaryllis.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti