perjantai 26. marraskuuta 2010

1. adventtisunnuntaiNiin se aika vaan menee ja sunnuntaina saa sytyttää ensimmäisen kynttilän. Pakkasta oli viime yönä hurjat -18astetta ja oli KYLMÄ aamulla kun piti töihin lähteä. Nyt olen illan lämmittänyt taloa ja sitten saunan kautta syömään. Viltin alle maistelemaan joulusiideriä ja sipsejä. Siitä on hyvä perjantai tehty :)

Lainasin kirjastosta kirjan Joulun Aikaan, Sinikka Salokorpi ja Ritva Lehmusoksa.

Kirjassa on tarinoita ja pohdintoja siitä mitä joulu on.

Adventista kerrotaan seuraavaa.

Adeventti merkitsee saapumista ja on saanut nimensä sanaparista Adventus Domini, Herran tuleminen. Jo reilun sadan vuoden ajan kirkoissa on laulettu Hoosianna-hymnia ensimmäisenä adventtina.

Vanhan ajan joulu on kestänyt Tuomaasta Nuuttiin. Nyt jouluvalmistelut aloitetaan esimmäisestä adventista(ja osa jo kesällä :D).

Jouluvalot liittyy kristilleseen sanomaan, Jeesus tuli maailman valkeudeksi. Kaunis tapa sytyttää kynttilä jokaisena adventtina on yksi nuorimmista joulutraditioista. Ensimmäinen kynttilä kuvastaa joulun odotusta, toinen jouluiloa, kolmas joulurauhaa ja neljäs rakkautta.

Miten ihanaa joulun aika onkaan. Pienenä sitä odotti aattoa,nyt tunnelma alkaa jo iltojen hämärtyessä ja tunnelma on SE juttu. Ja tietysti ruuat.

Meillä vietetään pikkujoulua viikonloppuna,uusien perheenjäsenten kanssa. Haemme sunnuntaina ankkoja <3

Mukavaa perjantaita kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti