perjantai 29. lokakuuta 2010

Oi kuusipuu....Siinä se aihe ja ongelma onkin. Kuusi. Oikea vai teko? Iso vai pieni? Terrassa poikkesin ostamassa verhotankoja kotiin ja ihastuin täysin 210cm korkeaan VALKOISEEN tekokuuseen. Heille on kuulemma tulossa myös vihreitä joiden korkeus alkaa hipoa kolmea metriä. Tekokuuset olivat tuolla oikeasti hyvännäköisiä ja hintaa tuolla valkoisella oli n.50€.Mulla on ongelmana aitojen kuusien kanssa se,että en raaskisi kaataa metsästä niitä hienoimpia kuusia vain jouluksi. Lisäksi koristeiden määrä on suhteellisen suuri joten oksien on kestettävä kaikki pallot ja nauhat. Oman ohjelmansa tuo kehiin ensimmäistä jouluaan viettävä kissa....

Millainen kuusi teillä on jouluna? Oikea vai teko? Valkoinen vai vihreä? Onko teillä jonku perinne kuusen ostamiseen ja koristeluun? Kommentteja tulemaan!

Sunnuntaina sain lupauksen mieheltä,että pääsen ikeaan. Lisäksi on PAKKO poiketa stockalle jossa on joulukoristeet jo esillä.

Terrasta tarttui mukaan pieni keraaminen lintu jolla on tonttulakki päässä ja kaksi peltistä punaista sydäntä. Näistä ajattelin sisälle kranssin koristeet. Lintu pääsi pieneen kynttilälyhdyistä ja "hopea"tarjottimesta kootulle asetelmalle. Lisäksi kun ruokasali pukeutuu kultaan ja siniseen ostin teemaan sopivat servetit. Kullansävyisissä serveteissä on kolme pähkinänsärkijää,siis sellaista miestä.

Kuva:

maanantai 25. lokakuuta 2010

Kalentereita ja to do-lista

Olen ostanut muutama vuonna Partiolaisten joulukalenterin ja nin tein tänäkin vuonna. Joka vuosi jaksan ilahtua kalenterista joka on suunniteltu huolella ja kuvat tästää kannen kuvaan. Oikeastaan ostin kolme noita kun oli kolme myyjääkin:) Hinta tänä vuonna 6€. Oikeastaan joulukalenteri on väärä nimitys. Oikea olisi adventtikalenteri mutta tuo joulu jää mieleen ja niin se on aina ollut.

Miehelle pitäisi täyttää kalenteri, samoin siskon tytöille. Poika tuossa perheessa saa himoitsemansa Lego-kalenterin. Itse haaveilen Fazerin suklaakalenterista.

Tein eilen 24.10 To Do-listan kun aattoon on enää 2kk. Alussa oli vielä 200päivää, nyt enää muutama hetki ja tunnen kuinka stressi valtaa kehoa. Lista oli n.2 A4-arkkia...Mutta jos joka päivä tekee jotain pientä niin koti on valmis vastaanottamaan Pukin aattona. Mutta tässä listan toteuttamisessa saa aloittaa työt sähkömiehenä ja päättää ne kokkina.

Huomenna ilmestyy taas muutama joululehti,toivottavasti olisi mukavempia kuin kaksi edellistä. Toivekoti & Puutarha oli totaalinen pettymys tänä vuonna...Suora kopio viime vuoden ruotsalaisversiosta.

Mutta lähtölaskenta on alkanut. Ei enää montaa yötä aattoon <3

Pahoittelut kuvien puuttumisesta,kamerasta on (taas) akkutyhjä.

perjantai 22. lokakuuta 2010

Kirpeä pakkasaamu

Täällä on maanpinta kuurassa mutta kauan kaivattu lumi puuttuu. Joulumieli nousee aina ylös asti kun näkee valkoisen kuuran maassa.

Puutarhablogi sai mennä talviunille ja nyt panostetaan täysillä(työnohessa) jouluun, tunnelmaan ja ihaniin tuoksuihin ja ajatuksiin.Ensimmäiset joululahjat on hankittu ja ne odottavat ideaa tämän vuoden kääreisiin. Miten sinä paketoit tämän vuoden lahjat?

Viikonloppuna kaivan esille muutamia valosarjoja sisälle ja suunnittelen mitä valoja ulos laitetaan. Meillä ne eivät ole jouluvaloja vaan kaamosvaloja jotka tuovat kaivattua väriä pimeneviin iltoihin. Irtokynttilöiden poltto on meillä luultavimmin pannassa kun perheemme keltainen kissa on päättänyt, että tuli on IHANAA. Saattaa istua meidän vieressä ja katsomassa kun tulta sytetään pönttöuuniin. Samalla hurmoksella istuu kynttilälyhdyn vieressä katselemassa.

Joulussa rakastan enemmän ja enemmän tunnelmaa joka valtaa mielen jo lokakuussa. Pienenä sitä odotti vain aattoa ja lahjoja :) Niin se aika vain muuttuu....

Otan mieluusti positiivista palautetta vastaan, negatiivinen ei mielestäni kuulu jouluun...

Ihana Maileg kuva on googlattu sanalla Maileg christmast 22.10.2010