keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kiitos kaikille

Oli ihana nauttia Joulun ajasta teidän kanssa ja lukien muiden blogeja.Ehkä palaamme taas ensi vuonna mutta nyt käännän kelkkani kohti kevättä ja ajatuksia saa lueskella taas osoitteessa

perjantai 24. joulukuuta 2010

Riemukasta Joulua

Niin ne päivät vain meni ja nyt juhlitaan Joulua.

Täällä ollaan jo puurot syöty kanelin ja sokerin kanssa. Kinkkua maisteltu kuorrutuksen yhteydessä ja salaatti illaksi tehty...Kadoksissa ollut joulumielikin palasi meille tunnelmoimaan ja nauttimaan olostaan.

Haluan toivottaa kaikille lukijoille Oikein Ihanaa Joulua ja Onnea vuodelle 2011.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Enää neljä yötä

Taas on aika mennyt kamalaa vauhtia ja en vain ole kerinnyt koneelle kun perheeseen muutti 16 uutta kanaa ja kukkoa.

Mutta Soman jouluun kuuluu hyvää. Osa paketeista pääsi omiin koteihin odottamaan kuusen alle ottajiaan ja loputkin on hankittu lukuunottamatta hedelmäkoreja.

Tallissa koristeellaan vasta aattona kun olen töissä aamuyöllä jo pari viimeistä päivää niin joutuu menemään aikaisin nukkumaan MUTTA aattona on ihana nauttia omasta kullasta,kodista ja joulun tunnelmasta. I like.

Osa joulun ruuista on vielä ostamatta mutta huomenna ajattelin asian hoitaa niin on sekin sitten valmista.

Tänään vielä ruokasaliin pellavaliinat ja punaiset kaitaliinat niin joulukattaus valmis. Kaapista kaivetaan punaiset Teema-sarjan astiat ja viinilasit.

Suklaita on ostettu "lahjaksi" useampi paketti mutta taitaapi mennä omiin suihin kaikki herkut:)

Kuinka monella on käytössä Amerikkalainen tapa jakaa lahjat vasta 25.12? Minusta tämä voisi olla hauskaa mutta mies epäilee,etten pysty siihen:)

Kuvia ei bloggeri suostunut lataamaan,pahoittelut.

lauantai 4. joulukuuta 2010

Punavalkoista tunnelmaa työhuoneeseenHain eilen Terrasta sitten valkoisen tekokuusen koristamaan työhuonetta josta on suora näköyhteys makuuhuoneeseen joten kuusi näkyy nukkumaan menenssä. Koristeeksi tuli vain Ikean punaisia palloja ja Weisteen koristenauhaa. Myös ruskea puusohva sai peitokseen punavalkoraidallisen päiväpeiton ja nyt kelpaa koirien sohvalla nukkua päiväunia.Ulkona pyryttää lunta oikein urakalla. Saa nähdä kuinka paljon sataa tämän päivän aikana.

Viime yönä leivinuunissa muhi kinkku joka saa pian dijonsinappihunnun päälleen ja rosollia ja uunilohko perunoita kaverikseen.

Eilen laitoin myös keittiöön punaiset matot ja punaisen liinan. Tänään pitäisi makkariin vaihtaa jouluverghot jotka löysin eilen tonkiessani varastoa.

Millä mallilla teillä on jouluvalmistelut?

Soma

torstai 2. joulukuuta 2010

Kauniit joulukortit

Olen heikkona joulukortteihin,kauniisiin ja tunnelmallisiin. Ostin viime viikonloppuna Ruokava messuilta(Somerolla) muutaman lisää ja laitoin ne kesällä hankittujen kanssa taulunkehyksiin. Tuli aika jouluinen taulu työhuoneeseen. Kumpa osaisikin piirtää noin kauniisti. Oppisiko sitä vielä?Perjantaina olisi tarkoitus testata joulukinkin paistoa leivinuunissa. Kuorruttaa se hunajadijon sinapilla ja korppujauhoilla.

Muutenkin aaton ruokalista alkaa olemaan valmis. Edellämainittua kinkkua,rapeaksi paistettuja lohkoperunoita,paistiliemi kastike,itse tehtyä valkosipuli aiolia,leipäjuustosalaatti,balsamikosipuli-fetatahna leivälle. Juomana puolukkaporetta(kivennäisvettä ja puolukkamehua),fresita kuohuviiniä ja olutta. Jälkkäriksi suklaata,vihreitä kuulia ja joku makea juttu. Aamulla tietysti riisipuuro.

Houkuttaisi leipoa karjanlanpiirakoita aattona leivinuunissa:)

Kanasille ja ankoille jotain hyvää,samoin koirille,kissalle ja ponille.

Kukas se siellä kaamosvaloissa kiipeilee? Utelias,puuhkahäntäinen kissamme tietysti.Enää 22päivää aattoon!

Soma