perjantai 2. heinäkuuta 2010

Talvi-illan pikapelastus, lihapiirakka

Kokeilin tämän piiraan ohjeen jo kesäkuun lopussa ja voin lämpimästi suositella suolaiseksi iltapalaksi talvi-iltoihin.

Itse tein tällä ohjeella koko pellin kokoisen piirakan, mutta viitseliäs väkertää pikkuisia suupaloja aineksista.

Kuori:
1kg valmista voitaikinaa

Täyte:
400g jauhelihaa(sika,nauta,lammas tai vaikka hirvi)
2 sipulia
3valkosipulin kynttä
1prk creme fraichea
1dk riisiä+vettä keittämiseen
suolaa
pippuria
(1 muna voiteluun)

1. Ota voitakina sulamaan huoneen lämpöön
2. Keitä riisi ohjeen mukaan
3. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon silputti sipuli, valkosipuli ja mausteet
4. Sekoita jauhelihan joukkoon keitetty riisi ja creme frache.
5. Kaulitse voitakinasta puolet leivinpaperille ja nosta paperi uunipellille. Levitä täyte taikinalle, mutta jätä reunoihin tyhjää tilaa n.2cm
6. Kaulitse toinen levy samankokoiseksi ja laita se piirakan päälle
7. Nypi taikinan reunat toisiinsa kiinni kostein sormin
8.Voitele piirakka halutessasi munalla. Itse en tätä tee, mutta näin pinnasta tulee kauniin ruskea
9. Töki haarukalla reikiä piirakan pintaan

Piiras kypsyy uunissa 225 asteessa uunista riippuen n.30min. Pinnan tulee olla kauniin ruskea. Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kera.